Sommerhøjskole 2021

Tirsdag d. 22. juni
Kl. 10.00 - 12.00: Iver Larsen: Bibeloversættelse
Frokost
Kl. 13.00 - 15.00: Henrik Ipsen og Simon Vagn Jensen, Odsherred Teater, opfører teaterstykket ”To halvgamle mænd.”

Onsdag d. 23. juni
Kl. 10.00 - 12.00: Christian Aziz: Hvordan taler vi sammen på tværs af kultur og sprog?
Frokost
Kl. 13.00 - 15.00: Per Vers: Sprogshow, rim og historier.

Torsdag d. 24. juni
Kl. 10.00 - 12.00: Jørgen Carlsen: Højskolesangbogen
Frokost
Kl. 13.00 - 14.00: Hagested Ensemblet giver koncert i Jyderup Kirke.

Fællesskab og Højskolesangbog
Sommerhøjskolen er et samarbejde mellem De ni sogne. Den er for alle med interesse for kultur, historie, litteratur, kirke, kristendom, en god fortælling og et godt samvær i Sognegårdens sal. Her kan man møde spændende foredragsholdere, som har noget på hjerte til berigelse og fordybelse. Vi synger naturligvis fra Højskolesangbogen. Hvis ikke man må synge indendørs, vil vi gå udenfor og synge sammen.

Tilmelding
Deltagerantallet til Sommerhøjskolen er i første omgang begrænset til 30 personer. Vi laver en venteliste i håb om, at vi kan være flere.

Tilmelding kan først ske fra 1. maj og senest 6. juni. Gå ind på Jyderup Kirkes hjemmeside, hvor der fra 1. maj vil ligge en tilmeldingsformular på forsiden – eller ring til Liselotte på tlf. 40 16 21 47. I første omgang melder man sig bare til. Betaling vil først foregå efter 6. juni, hvor vi ved mere om mulighederne. De tilmeldte får så besked fra os omkring betaling. Deltagelse i de tre dage koster 550 kr. Dette inkluderer frokost alle tre dage, samt koncerten den 24. juni. Drikkevarer medbringes eller købes i Sognegården.

Lidt om foredragsholderne:

Iver Larsen
Iver Larsen er cand. scient. og har arbejdet med sprog og bibeloversættelse i Kenya. Vi vil både høre om erfaringer fra oversættelse i Afrika og arbejdet med at oversætte Bibelen til dansk.

Henrik Ipsen og Simon Vagn Jensen
De to skuespillere opfører et teaterstykke instrueret af Mei Oulund. Det er inspireret af Bjarne Schilling og Gorm Vølvers bog, “Den store håndbog for halvgamle mænd”. Bagefter er de klar til en snak om det at blive halvgammel.

Christian Aziz
Christian Aziz er uddannet lærer, men er også forfatter, foredragsholder og sprogofficer med arabisk som speciale. Han vil fortælle om mødet mellem arabisk og dansk kultur, og  hvordan vi lever med forskellene.

Per Vers
Musikeren og sprogjongløren Per Vers er bl.a. kendt fra TV, hvor han har lavet udsendelser sammen med Niels Hausgaard. Han kommer med et sprogshow, hvor vi vil opleve, hvordan
sproget med rim og rytme kan formidle her og nu.

Jørgen Carlsen

Jørgen Carlsen er mangeårig forstander for Testrup Højskole. Han er uddannet mag. art. i idehistorie, har været medlem af Etisk Råd og skriver løbende i Kristeligt Dagblad. Han er
desuden med i udarbejdelsen af den nye Højskolesangbog.

Hagested Ensemblet
Fejende keltisk og sprudlende skandinavisk folkemusik sat i en ramme af meditative hymner, der appellerer til eftertanke og ro.