Koncerter

Høstfest med harmonika

Tid: 24. september

Sted: Svinninge kirke kl. 10.30 – Sognehuset ca. 12.00
Denne søndag får vi besøg af harmonikaspilleren Maren Hallberg Larsen, der vil festliggøre gudstjenesten med sin musik. Bagefter er der spisning og auktion over medbragte grøntsager, marmelader og andet godt i Sognehuset. Alle er velkomne til at bidrage.

Maren Hallberg er opvokset i et hjem præget af folkemusik fra hele verden. Hun mestrer den udtryksfulde frasering til fulde og hendes bælg leverer en stærk og rytmisk bund. Maren er uddannet på folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium med tangentharmonika som hoved instrument. Selv siger hun: "Igennem folkemusikken har jeg mødt mange forskellige mennesker og fælles for deres folkemusik er, at den har denne kraftfulde nerve. Det har givet mig fantastiske oplevelser".

Sognets Koncert

Tid: 1. oktober

Sted: Svinninge kirke kl. 15.00

Til sognets koncert får vi i år besøg af Lyngby Kammerkor, som optræder i samarbejde med Svinninge kirkes kor. Desuden inviterer vi alle, der kunne tænke sig at bidrage med sang eller musik til at byde ind.

Vi mødes den 23. september kl. 17.00 i Sognehuset på Kirkevej 4 og sætter programmet sammen, så mød bare op.
Lyngby kammerkor kan i år fejre 25 års jubilæum. Det består af 26 øvede sangere fra København og Nordsjælland og har stor rutine i fremførelse af programmer sammensat af verdslig og kirkelig musik. Koret samarbejder jævnligt med sangsolister og musikere.

Foruden mange koncerter i Nordsjællands-området rejser koret jævnligt i både ind- og udland, og har de senere år afholdt koncertturnéer i Frankrig, Tyskland, Spanien og Finland.
Korets dirigent er Frank Sylvan. Han er uddannet som korleder og dirigent ved Musikvidenskabeligt Institut i København og underviser til daglig på Ordrup Gymnasium.

Liv og død

Tid: 5. november

Sted: Svinninge kirke kl. 19.30

I anledning af Allehelgens søndag byder denne aften på fortælling og musik, historier, sange og melodier om livet og døden. Programmet fremføres af de to historiefortællere og harmonikaspillere Carl Erik Lundgaard og Mette Kathrine Jensen Stærk.

Mette Kathrine fortæller:
”Min ven spurgte mig en dag: Har du tænkt over døden. Jeg nikkede bekræftende. Jo, for i en alder af 37 år var han en dag på vej hjem fra arbejde kommet til at tænke over det med døden. Men så havde han skyndt sig at skrue godt op for bilradioen - og så var det næsten gået over igen, næsten....
Carl Erik og jeg skruer ikke op for radioen – vi skruer ned. Sådan har det været hver gang, vi har mødtes over kaffebordet, over harmonikaen eller hvor det nu har været henne. Det er der kommet en stribe eftertænksomheder, historier, vittigheder og musik ud af – og altid nærvær”.