Den dag, verden gik i stå

Foredrag ved Pernille og Poul Offersen
En fortælling af far og datter på baggrund af at have mistet en søn / bror.

Svinninge Sognehus 28. februar kl. 19.00. Fri entre. Kaffe og kage.
Arr. af Hjembæk-Svinninge Menighedsråd i samarb. med Mørkøv-Jyderup Begravelsesforretning

En sen lørdag nat i februar 2012 kørte Kenni Koustrup Offersen galt sammen med tre af sine venner.

De fire venner havde været en tur i byen, og havde inden turen aftalt, hvem som skulle køre og dermed holde sig ædru - en helt sædvanlig aftale for drengene. På vej hjem er det glat, de kører lidt for hurtigt, og så mister chaufføren herredømmet over bilen. I vejkanten står der træer, og bilen bliver delt i to, da den rammer et af dem. Drengene bliver dræbt på stedet. De bliver 18-19 år gamle. Ulykken sker nær den lille sjællandske by Havdrup, og har en enorm påvirkning på alle.

Drengene har boet der med deres familier i hele deres liv; de har de fleste af deres venner der. Folk strømmer til ulykkesstedet, og da bisættelsen skal finde sted, er den lokale kirke alt, alt for lille. De fire venner bisættes samtidig fra Roskilde Domkirke.

Der er gået seks år siden ulykken, men for familierne er det stort set stadig, som var det i går - og så alligevel ikke, for man lærer, at livet fortsætter. Kennis forældre var gået fra hinanden 2 år tidligere, og moren var flyttet med deres datter, Pernille, til Jylland. Ud over at familien havde været igennem en sorgfuld periode på grund af skilsmissen, stod de nu med en ubærlig sorg over at have mistet deres søn og bror. Gennem årene har Poul Offersen og hans datter hver for sig og sammen arbejdet på at finde vej til et liv, hvor sorgen bliver til at leve med. Den er blandt andet gået gennem sorggruppe, clairvoyance, psykolog, venner - og sammen har de to nu besluttet, at de vil rundt i Danmark for at holde foredrag om, hvordan man lærer at leve med en så voldsom og altoverskyggende sorg.

I dag har de menneskelige værdier fået førstepladsen hos både Poul og Pernille. Historien har mange vinkler og facetter. Sorgen, som aldrig forsvinder. Nye prioriteringer. Praktiske ting, som fx adgang til afdødes Facebook-sider. Hvordan giver man slip og samtidig holder ved? Forholdet til venner og familie. Er der overhovedet plads til nye forhold?

I 2018 udkom bogen Du som er i himlen - os der er tilbage, som de to foredragsholdere har skrevet i fællesskab.